Bilge Alpaslan Kocamemi Haber Globale açıklamada bulundu

Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bilge ALPASLAN KOCAMEMİ, danışmanlığını yaptığı Kovid-19 virüsünün atıksulardaki varlığının araştırılması ve bu konuda olası risklere karşı erken uyarı sisteminin geliştirilmesi projesi hakkında Haber Global'de canlı yayın konuğu oldu.

Türkiye’de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çalışmalarda, önemli sonuçlar elde edildi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi, "Dünyada ilk kez, çamur örneklerinden SARS-CoV2 taraması yapan ülke olarak literatürde yerimizi aldık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Bu analizler bize gösterdi ki çamur örneklerinde SARS-CoV2 daha yoğun olarak bulunuyor. Giriş sularından çok, çamur örneklerinde takip ile devam edebilme ihtimali ortaya çıktı. Bu konuyu değerlendiriyoruz." dedi.

Bu sayfa Environmental Engineering tarafından en son 10.11.2020 15:00:04 tarihinde güncellenmiştir.