Çevre Y. Mühendisi Hulusi Fatih Altay

1996 Mezunu
Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

İnsan, hayatı boyunca pek çok kritik karara imza atar. Bu kararlar olumlu veya olumsuz neticelere gebedir. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü tercih etmem, sonuçları itibariyle değerlendirildiğinde verdiğim en iyi kararlardan birisi oldu. Akademik kadronun dinamizmi, açık ve geleceğe odaklı vizyonu, İngilizce eğitim, öğrenciyi paydaş gören anlayış bu bölümü ayrıcalıklı kılan faktörlerin başında gelmektedir.

Her biri birbirinden kıymetli hocalarımızın sürekli ifade ettiği bir hedef vardı. Dünyanın herhangi bir yerinde bu mesleği başarıyla yerine getirebilecek mühendisler yetiştirmek. Üniversite yıllarında pek farkında olmasak da, iş hayatı boyunca karşılaştığım bir gerçeği tüm samimiyetimle ve gururla ifade etmek isterim. Bu bölümden mezun bir mühendis, dünyanın herhangi bir yerinde mesleğini layıkıyla yerine getirebilir.

Bölümde verilen eğitim tartışmaya meydan vermeyecek kadar kalitelidir. Ancak bundan daha önemli gördüğüm bir noktayı belirteyim. Bu bölümde eğitim asla sadece bilgi kazandırmak olarak görülmemektedir. Buna ilave olarak ve belki de bundan daha önemlisi, mesleği ile ilgili konularda karar veren, inisiyatif alan, farklı çözümler sunabilen, yani kısaca gerçek anlamda üretken mühendisler yetiştirmek hedefine odaklı bir eğitim sunulmaktadır.

MAKSU İNŞAAT LTD. ŞTİ.
Bu hedefleri paylaşan tüm genç arkadaşlara Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü tercih etmelerini tavsiye ederim.

Kağıthane / İstanbul

Bu sayfa Environmental Engineering tarafından en son 12.01.2015 23:23:57 tarihinde güncellenmiştir.