Sesil Erdem

 

2008 Mezunu
Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Üniversite sınavı sonrasında, eğitim dili %100 ingilizce olan bir mühendislik dalı yazmaya karar vermiştim. Aslında başta tercihlerimi sadece bu iki kritere göre yapmıştım ve ne çevre mühendislerinin çalışma alanı ne de üniversite hakkında detaylı bir bilgim vardı.

İngilizcem iyi olmasına rağmen hazırlık sınavından birkaç puanla kalmıştım; aslında gereksiz yere okulu 1 sene uzatmak gibi görünen bu durumun İngilizceme ne çok şey katacağını çok sonradan anladım.

1. sınıf ve 2. sınıfın başlarında genel mühendislik dersleri oldugundan tam olarak çevre mühendisliğini kafamda canlandıramıyordum. Sanıyorum ki Metcalf ve diğerleri ile tanışmamız her şeyin başlangıcı oldu! Kalın kalın kitaplar, sayısız proje ödevleri, derslerin seçmelisi, zorunlusu derken kendimizi bir anda birer çevre mühendisi adayı olarak buluverdik.

Her ne kadar böyle söylendiğinde dışarıdan çok sıkıcı bir üniversite hayatı olabileceği düşünülse de aslında bu yıllarımız teknik gezilerle derste anlatılan konuları yerinde görerek, proje çalışmaları sırasında grupça yaptıgımız bol gülücüklü eğlenceli günlerle, sadece derste bir dinleyici olarak değil, aynı zamanda her birimizin birer katılımcı olarak sorularımızı açıkça, hiç çekinmeden, sıkılmadan sorabildiğimiz zamanlarla geçti.

Benim için her zaman çok çok keyifli yıllar olarak kalacak bu zamanlara katkısı bulunan hocalarımıza (bizleri birer birey olarak görüp saygı duyan ve gerek projelerde gerekse mezuniyet sonrası destek olan) ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim.


Sesil Erdem
GRAMMER Koltuk Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.
Yönetim Sistemleri Sorumlusu


Bu sayfa Environmental Engineering tarafından en son 24.07.2014 17:27:10 tarihinde güncellenmiştir.

Çevre Mühendisliği

HIZLI ERİŞİM