Limak Vakfı 2019-2020 Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Bursu

Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Üniversite Programı, üniversitelerin mühendislik fakültelerinde aşağıda belirtilen mühendislik bölümlerinde okuyan,başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan kız öğrencilere yönelik bir programdır.
Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının ilgili birimleri aracılığı ile belirlendikten sonra, proje bünyesinde oluşturulan burs komisyonunca seçilmektedir.

BURS ŞARTLARI
T.C. Vatandaşı olmak
Maddi imkandan mahrum olmak
Başka kaynaklardan burs almıyor olmak
(Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan burs ve krediler hariç)
Başarı Koşulları:
a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksek okula giriş puan sırasına göre önde olmak (eşitlik olması durumunda)
b) Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 70) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak (Not ortalaması uygun olduğu halde 3'ten fazla başarısız dersi olanlar burs başvurusu yapamaz.)
c) Toplumsal değerlere uygun davranış sahibi olmak

ÖNEMLİ NOT

Burs programımız bu yıl; üniversitelerin mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimi alan 1'inci, 2'inci ve 3'üncü sınıf kız öğrencilerine açıktır.

Vakıf üniversiteleri, üniversitelerin uzaktan öğretim, ikinci öğretim, ücretli, değişim programlı bölümlerinde öğrenim görenler, 23 yaşından büyükler burs programından yararlanamazlar.
Burslar Ekim-Haziran ayları arasında yıllık dokuz ay sürelidir, burs tutarı artışları
Kurum takdirinde olup, gerekli görülürse her yıl Ekim ayında yapılacaktır.

Burs başvuruları, 11 Ekim 2019 tarihine kadar kabul edilecektir.
Burs başvuru formu www.turkiyeninmuhendiskizlari.com web sitesi üzerinden doldurulacak, çıktısı alınıp imzalanarak, istenilen ek belgelerle birlikte öğretim kurumlarının ilgili birimlerine teslim edilecektir.

Burs Başvuruları Burs Komisyonu Üyesine yapılacaktır.

Burs Komisyonu;

Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi (Oda No: MB 542)

Çevre Mühendisliği Bölüm Sekreteri Hüsniye Öztürk (Oda No: MB 545)