Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nur H. Orak’a American Society of Civil Engineers-Environmental and Water Resources Institute tarafından 2023 yılının “Visiting International Fellow” ödülü verildi. Ödülünü World Environmental & Water Resources Kongresi’nde alan araştırmacımız lisans (Ayşenur Kocamaz, Yekta Akkuş, Şeyma Babayiğit) ve yüksek lisans (Dima Şeker) öğrencileriyle gerçekleştirdiği iki araştırmanın sonuçlarını da kongrede sundu. Kongre sonrasında Nevada’nın Henderson şehrindeki Kurt R. Segler Water Reclamation Facility ve River Mountain Water Treatment Facility’e ziyaretler gerçekleştirdi. Laboratuvar ziyareti sırasında Dr. Daniel Gerrity’den pandemi başından itibaren gerçekleştirdikleri atık su bazlı epidemiyoloji çalışmaları hakkında bilgi aldı. Teknik ziyaretlerini 1936 yılında inşa edilen Hoover Barajı Hidroelektrik Santrali teknik gezisiyle tamamladı.

WhatsApp Image 2023-06-02 at 12.36.46.jpeg (204 KB)