Yollar Türk Milli Komitesi 2022 ödülü

Ülkemizde karayolu çalışmalarına destek olmayı ve ülkemizi karayolu ve karayolu ulaşımı konularında uluslararası platformlarda daha iyi temsil etmeyi amaçlayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kanunu'na göre Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) işbirliği ile kurulan Yollar Türk Milli Komitesinin (YTMK) 1998 yılından itibaren uygulamakta olduğu ödül yarışmasında 2022 yılı Bildiri ve Makale dalında öğretim üyemiz Doç. Dr. Sedat YALÇINKAYA'nın başlıca yazarı olduğu "Siting charging stations and identifying safe and convenient routes for environmentally sustainable e-scooter systems" adlı makalesi ödül almaya lâyık görülmüştür.

sedat.jpg (716 KB)